
KAMIEŃ WODNY OSEŁKA OSTRZAŁKA DO NOŻY KUCHENNYCH
Opis
✅Kamień Wodny Ostrzałka Osełka 400/1000 3000/8000
⭐profesjonalna ostrzałka⭐antypoślizgowa podstawa⭐4 gradacje⭐ostre noże⭐kamień naprawczy 280
✅Kamień Wodny Ostrzałka Osełka 400/1000 3000/8000
Profesjonalny zestaw ostrzałek – zawsze ostre noże!
Wygoda ostrzenia i prosta obsługa – sprawdź sam!
Profesjonalny zestaw kamieni wodnych wykonany jest z wysokiej jakości korundu, który po zamoczeniu w wodzie zapewnia najlepsze ostrzenie noży.
Idealny do wszystkich rodzajów noży.
✅Specyfikacja produktu
- Dwustronna ostrzałka z gradacją
- Kamień naprawczy
- Skórzany pas
- Idealny do wszystkich rodzajów noży
- Stały i optymalny kąt oraz nacisk podczas ostrzenia
- Łatwy montaż i bezproblemowa obsługa
- Antypoślizgowa podstawa
- Wysokiej jakości korund
- Wszechstronne zastosowanie
- Łatwe czyszczenie i ekonomiczne zużycie
✅Podstawowe narzędzie w każdej kuchni
Nóż jest podstawowym narzędziem w każdej kuchni, a kamień do ostrzenia to dobry sposób dbania o nóż. Przy zachowaniu odpowiednich zasad konserwacji będziemy mieć nóż o najwyższej możliwej ostrości. Dlatego ostrzałka do noży jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni.
✅Jak używać zestawu ostrzałek?
1. Włóż kamień do osolonej wody na 15 minut.
2. Następnie ułóż kamień na antypoślizgowej podstawie na stole, krótszą krawędzią do siebie. Ostrze noża ułóż w poprzek kamienia – powinien z nim tworzyć kąt 90°.
3. Zacznij ostrzenie noża od kamieni o grubszej granulacji, płynnie przechodząc do drobniejszych ostrzałek (400 → 1000; 3000 → 8000). Podczas ostrzenia trzymaj nóż pod kątem 10-20°.
4. Wykonuj posuwiste, zdecydowane ruchy nożem od siebie do końca kamienia. Nie przeciągaj noża w drugą stronę!
5. Po zakończonym ostrzeniu wyczyść kamienie miękką szczoteczką i postaw je do wyschnięcia.
✅Dobry nóż jest ostry.
Wbrew pozorom ostry nóż jest bezpieczniejszy niż tępy.
✅Użyj skórzanego paska aby nadać jeszcze większą ostrość
✅Kamień naprawczy
Kamienie do ostrzenia ulegają nierównomiernej erozji, co po dłuższym użytkowaniu powoduje wyraźne różnice w ich grubości, nazywane "wysiodłowaniem". Jednak zastosowanie prezentowanego kamienia naprawczego o gradacji 280 pozwoli nam naprawić inne kamienie, przywracając im idealnie płaską powierzchnię, co w efekcie umożliwi precyzyjne ostrzenie noży.
✅Jak często należy ostrzyć noże?
W przypadku uniwersalnego noża szefa kuchni, który jest używany każdego dnia, czynność ta powinna być wykonywana codziennie. Nie jest koniecznym ostrzenie go przed każdym użyciem, jednak duża regularność jest więcej niż wskazana. Noże rzadziej używane możesz ostrzyć co 3-4 tygodnie.
✅Gradacja
Im niższa wartość, np. 400, tym grubsza granulacja. Najwyższe wartości, np. 8000, służą do wykańczania i polerowania ostrza. Ostrzałka jest bardzo prosta w obsłudze i bezpieczna.
✅Antypoślizgowa nakładka
Kamienie umieszczone są na antypoślizgowej podstawce, którą tworzy podkładka z żelu krzemionkowego oraz bambusowy uchwyt. Dzięki temu nie musisz obawiać się o to, że podczas ostrzenia ostrzałka ześlizgnie się ze stołu.
✅Zastosowanie produktu
Dzięki zastosowaniu gradacji, czyli kilku grubości ostrzałek (400/1000, 3000/8000), możesz:
● wygładzać i naprawiać wyszczerbione ostrza
● ostrzyć
● wykańczać ostrza – nadać im połysk
● kamień naprawczy służy do wyrównania i planowania pozostałych osełek
● skórzany pas jeszcze mocniej wyostrzy
✅Specyfikacja produktu:
● Kamień ciemny grafit ze skośnymi nacięciami (gradacja 240)
● Osełka biało/niebieska (gradacja 1000/400)
● Osełka jasno szara/ciemno szara (gradacja 8000/3000)
● Materiał: korund
● Waga produktu: 1600 g
● Rozmiar produktu: 125 × 95 × 80 mm
● Rozmiar paczki: 235 × 100 × 85 mm
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Mariusz
Polecam w 100%. Konkurencyjna cena i szybka dostawa.
Artur
Polecam. Super obsługa. Dziękuję za pomoc przy zakupie.